Konfirmationsdato

Ønsker du konfirmation i Sct. Povls kirke 2018? kryds allerede nu af i kalenderen søndag den 29. april.

Konfirmationsforberedelse

Onsdag den 30. August er der konfirmandindskrivningsgudstjeneste i Nexø kirke. Efter gudstjenesten vil der være en gennemgang af undervisningsprogrammet, vigtige dato og anden relevant information.

Undervisningen vil i løbet af året foregå i kirkeskolen i Nexø, onsdag eftermiddag, med mindre andet bliver annonceret.

Betingelser

For at blive konfirmeret i den danske folkekirke er der nogle fastsatte betingelser der skal opfyldes:

• Du skal være døbt. (hvis du ikke er døbt - klik her)
  • Du skal have modtaget forberedelse til konfirmation.
  • Du skal have kendskab til den kristne børnelærdom, samt være fortrolig med folkekirkens gudstjeneste.

Hvad er konfirmation?

Konfirmation er det ritual i kirken der markerer overgangen mellem barndom og ungdom. Konfirmation betyder, at Gud bekræfter det løfte om at være med dig som han gav dig da du blev døbt. Som døbt får du lov til på vejen mod voksen selv at tage stilling til din dåb, at tage stilling til og lære om hvad kristendommen er og kan betyde for dig. For ved konfirmationen bekræftes det ja, der lød ved dåben.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.

Konfirmander 2016

Konfirmander 2017